آشنایی با انواع ناودانی با فولاد فیدار

حجم تولید مربوط به انواع ناودانی و قیمت ناودونی نسبت به مقاطع فولادی دیگر اعم از: میلگرد، پروفیل، ورق و لوله و… کمتر می باشد، اما این بدان معنا نیست که ناودانی ها در صنعت اهمیت ندارند. زیرا، ناودانی ها نیز به نوبه خود دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام از آن ها در یک صنعت مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع، ناودانی ‌ها از نظر شکل ظاهری، جنس و نوع استاندارد و … با یکدیگر متفاوت می باشند. اگر می خواهید تا این محصول فولادی را خریداری کنید، بهتر است که پیش از خرید حتما با انواع آن آشنا شده و سبب نوعی که مناسب محیط شما است را انتخاب کنید. برای آشنایی با انواع ناودانی، می توانید در ادامه مطلب با ما همراه باشید. ما در ادامه تمامی ناودانی ها و مزایای استفاده از آن ها برای شما عزیزان بیان خواهیم کرد.

ناودانی چیست و استفاده از آن چه مزیتی دارد؟

ناودانی نوعی یک نوع پروفیل‌ فولادی با مقطع باز به شکل U یا C می باشد که دارای یک جان و دو بال است. لازم به ذکر است تا بدانید که بخش جان و بال ناودانی، دو حال دارند که گاهی عمود بر هم هستند و زاویه 90 درجه را تشکیل می دهند و گاهی بر هم عمود نیستند و زاویه کمتر یا بیشتر از 90 درجه را شکل می دهند. همان طور که در بخش پیشین بیان کردیم، این پروفیل فولادی دارای انواع مختلفی است که هر کدام از آن ها از نظر روش تولید، از نظر جنس، از نظر سایز و اندازه و …. با هم فرق دارند. اما، مزیت های استفاده از همه آن ها یکسان است و نمی توان فرقی بین فواید استفاده از آن ها قائل شد.

مزیت ها و فواید استفاده از انواع ناودانی

خرید و استفاده از انواع ناودانی، مزیت های بسیار زیادی دارد که همه آن ها سبب شده اند تا اغلب کسب و کارها ترغیب به استفاده از این محصولات فولادی شوند. در واقع، به عبارتی می توان بیان کرد که دلیل اصلی استفاده از ناودانی در صنعت های مختلف، همین مزیت ها می باشند. برخی از مهم ترین مزیت ها و فواید مصرف انواع ناودانی، شامل موارد زیر می باشند:

  • یکی از مهم ترین مزیت های استفاده از انواع ناودانی، دوام و مقاومت آن ها در مقابل تنش‌ ها و چالش های ساختمانی می باشد.
  • انواع ناودانی، وزن سبکی نسبت به سایر مقاطع فولادی دارند که سبک بودن نیز یکی دیگر از مزیت های استفاده از آن ها می باشد.
  • در عین حال که این پروفیل های فولادی وزن کمی دارند، اما در برابر عوامل مختلف مقاوم می باشند. به عبارتی دیگر می توانیم بیان کنیم که مقاومت بالا در برابر اکسید آهن، مقاومت در برابر شرایط بد آب و هوایی و … نیز جزء اصلی ترین مزیت های استفاده از انواع ناودانی هستند.
  • علاوه بر موارد بیان شده، بهتر است بدانید که ناودانی ها قیمت بسیار کمی دارند و خرید آن ها مقرون به صرفه است.
  • طول عمر و ماندگاری انواع ناودانی نیز بسیار زیاد است به نحوی که افراد می توانند با خرید آن ها تا مدتی دیگر به سراغ خرید ناودانی نروند.
  • هریک از انواع ناودانی، انعطاف پذیری بالایی دارند به نحوی که در هر شرایط، در صورت نیاز به راحتی می توان شکل آن ها را تغییر داد.

لازم به ذکر است تا بدانید که تهیه و مصرف هر نوع از ناودانی ها، علاوه بر تمامی مزیت های بیان شده معایبی نیز به همراه دارند. اما، معایب استفاده از آن ها بسیار ناچیز است و نمی تواند مشکلات زیادی را برای خریداران ایجاد کند. اما، اگر می خواهید که با آن ها آشنا شوید، می توانید با همکاران ما در فولاد فیدار ارتباط برقرار کنید.

انواع ناودانی از نظر روش تولید

همان گونه که در بخش های پیشین خدمت شما عزیزان عرض کردیم، ناودانی ها بر اساس روش تولید، بر اساس وزن، بر اساس شکل ظاهری، بر اساس جنس یا نوع ماده به‌ کار رفته و… به انواع مختلفی تقسیم می شوند.  لازم به ذکر است تا بدانید که ناودانی ها کلا از نظر روش تولید به دو دسته تقسیم می شوند. در واقع، روش دیگری جز این دو مورد وجود ندارد و نمی توان ناودانی را با روش دیگری تولید کرد. لذا، می توانیم بیان کنیم که انواع ناودانی از نظر روش تولید به دو بخش فابریک و پرسی تقسیم می شوند که این دو، به شرح زیر می باشند:

تولید ناودانی به روش فابریک

یکی از روش های تولید ناودانی، روش فابریک است که در این روش شمش های فولادی مورد نیاز را در یک کوره با دمای بسیار بالا کاملا ذوب می کنند. سپس، با اعمال برخی از فرایندها، آن ها را انواع ناودانی با شکل های مختلف، تبدیل می نمایند. لازم به ذکر است تا بدانید که خود این روش، به دو دسته تقسیم می شود که در روش اول پس از ذوب کردن شمش های فولادی، آن ها را از چند غلتک عبور می دهند و با نازک کردن شمش ها، آن ها را به ناودانی تبدیل می کنند.

در روش دوم، پس از این که شمش ها ذوب شدن، از قالب های مخصوصی استفاده می شود که آن ها را به انواع ناودانی تبدیل می کند. در واقع، به روش اول نورد گرم و به روش دوم نورد سرد نیز می گویند که ناودانی هایی که با روش نورد سر تولید می شوند اغلب کیفیت بالاتری دارند. زیرا، زمان بیشتری به شمش های فولادی داده می شود تا شکل بگیرند که همین امر موجب می شود تا استحکام آن ها بیشتر شود.

تولید ناودانی به روش پرسی

اصلی ترین تفاوت در روش فابریک با پرسی، ماده اولیه آن ها است، در این روش از ورق های فولادی استفاده می شود اما در روش فابریک از شمش های فولادی استفاده می کنند. در این روش، برای تولید ناودانی ابتدا ورق های فولادی را در اندازه های مورد نیاز، به صورت نواری برش می دهند.

سپس، این نوارهای ورقی را وارد دستگاه مخصوص می کنند و از طریق اعمال فشار آن ها را به اشکال مختلف ناودانی تبدیل می کنند. ناودانی هایی که از طریق روش پرسی تولید می شوند، در ساخت پل های باربری، در ساخت انواع قاب و چارچوب، برای دستگاه ‌های صنعتی، در ساخت اتاق اتومبیل و … کاربرد گسترده ای دارند.

انواع ناودانی از نظر شکل ظاهری

برخی از افراد فکر می کنند که ناودانی ها از نظر شکل ظاهری شبیه به هم هستند و تفاوتی ندارد. این تفکر، کاملا نادرست است زیرا، انواع ناودانی یا به صورت ساده و یا به شکل مشبک هستند. سطح ناودانی های مشبک دارای تعدادی سوراخ کوچک است که از آن ها برای بستن تولید قفسه و سازه ‌های سبک فولادی استفاده می کنند.

انواع ناودانی از نظر وزن

تفاوت اصلی دیگر ناودانی ها با یکدیگر، وزن آن ها است. به طور کلی ناودانی ها به دو دسته سبک و سنگین تقسیم می شوند. لازم به ذکر است تا بدانید که جدول استاندارد برای وزن ناودانی ها وجود دارد که اگر از حد مشخص پایین تر باشند، آن گاه وزن آن ها سبک می باشد.

بلعکس، زمانی که وزن آن ها از استاندارد مشخص شده بالاتر باشد، آن ها جزء دسته سنگین محسوب می شوند. به عبارتی دیگر می توانیم بیان کنیم که انواع ناودانی سبک از نظر ابعاد، وزن، الگوی تولید، استاندارد های جدول اشتال، کاربرد، قیمت و … با انواع ناودانی سنگین متفاوت می باشند.

ناودانی ‌هایی که جز دسته سبک هستند، اغلب در مواردی همچون: مرمت بناها، ساخت چارچوب ها، ساخت اسکلت کامیون ‌ها، ساخت سازه ‌های دریایی و … مورد استفاده قرار می گیرند. اما، از ناودانی های سنگین، اغلب در ساخت پروژه‌ های بزرگ و حجیم صنعتی استفاده می کنند.

انواع ناودانی از نظر جنس و مواد اولیه

نوع دیگری از دسته بندی وجود دارد که در آن مواد اولیه ای که در ساخت ناودانی استفاده می شود، متفاوت هستند. در واقع، در ساخت آن ها به جز شمش و یا ورق فولادی، از مواد دیگری نیز استفاده می شود که تعدادی از آن ها به شرح زیر می باشند:

  • ناودانی آلومینیوم
  • ناودانی استیل
  • ناودانی گالوانیزه

خلاصه مطلب

ما در این بخش تلاش کردیم تا شما عزیزان را با انواع ناودانی آشنا کنیم تا در زمان خرید، بدون هیچ مشکلی هر ناودانی که مورد نیازتان است را خریداری کنید.

فراموش نکنید که خرید هر نوع ناودانی نسبت به سایر مقاطع فولادی از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است و نیازی نیست که شما هزینه زیادی را برای خرید آن ها اختصاص دهید. اگر می خواهید که مرغوب ترین ناودانی ها را با کمترین قیمت خریداری کنید، می توانید با همکاران ما در واحد فروش فولاد فیدار برای دریافت قیمت ناودانی و خرید ناودانی تماس بگیرید.

منبع : www.fooladfidar.com